Kriptovaluta
Dash

Kriptovaluta-Dash-Org-Logo

Od konca decembra 2016, ko je Bitcoin prečkal oznako 1000 dolarjev, je naložba v kriptovalute postala priljubljena po celem svetu, zanimanje za njo se s časom vedno bolj veča.

Podobno kot internet, postaja tudi denar decentraliziran. To omogoča Bitcoin Blockchain tehnologija, ki prinaša denar decentralizirano.
Bitcoin je prva uporabljena kriptovaluta, kar pomeni da ima nekaj temeljnih pomanjkljivosti. Ena takih napak, ki jih Bitcoin ne reši, so zasebne in anonimne transakcije.Ta pomanjkljivost Bitcoin valute je povzročila nastanek novih kriptovalut, ki se imenujejo Anonymous Cryptocurrencies oz. Anonimne Kriptovalute. Dash je eden izmed kandidatov v tej novi skupini anonimnih kriptovalut.

Dash – Digital Cash je eden najbolj obetavnih alternativnih kovancev za Bitcoin.

Dash se zavzema za decentralizirano elektronsko denarno enoto. Namerava biti tako likvidna kot tudi resnična gotovina, ki jo uporabljamo v naših državah, kot so USD / GBP / EUR / INR ali CNY.Dash temelji na Bitcoinovi jedrni kodi z dodatkom novih funkcij (zasebnost in hitri posli). Kot BTC je Dash odprtokodni in ima svoj lastni Blockchain, infrastrukturo denarnice in skupnost.

Za razliko od BTC je njegova transakcijska pristojbina zanemarljiva.

Ustanovitev Kriptovalute Dash

Dash je bil ustanovljen 18. januarja 2014. Razvil  ga je razvijalec Evan Duffield. Dash je bil prvotno imenovan kot XCoin (XCO). Februarja 2014 se je ime spremenilo v “Darkcoin. Dokončno se je 25. marca 2015 Darkcoin preimenoval v aktulno ime “Dash”.Evan Duffield je prišel na trg Bitcoin-a leta 2010 in je bil navdušen nad tehnologijo, vendar je kmalu spoznal, da Bitcoin ni zaseben in dovolj hiter.Imel je veliko idej o tem, kako narediti Bitcoin anonimen, vendar je vedel, da Bitcoinovi ključni razvijalci tega ne bi dovolili, saj bi morali spremeniti jedro kovanca. Da bi spremenil to primarno pomanjkljivost Bitcoina, se je Evan odločil za uporabo Bitcoinove jedrne kode in zgradil lastno kriptovaluto Dash.

Ekipa Dash

RYAN TAYLOR
CEO
Keybase Identity
Dashforum:babygiraffe

HOLGER SCHINZEL 
Quality Assurance, Automation, Testing
holger@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:flare

FERNANDO GUTIERREZ 
Chief Marketing Officer
fernando@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:fernando

ROBERT WIECKO 
Project Manager
robert@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:kot

PHILIPP ENGELHORN 
Press & Multitool
press@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:tungfa

GLENN AUSTIN
CFO
glenn.austin@dash.org
Dashforum:glennaustin

NATHAN MARLEY
Deputy CTO
nathan@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:nmarley

ANDY FREER 
Architect
Keybase Identity
Dashforum:andydark

BRADLEY ZASTROW
Business Development
bradley.zastrow@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:Bradley Zastrow

KELLY KOPP-SCHUETZ
Human Resources Director
kelly@dash.org

ALEXANDER CHOPAN
Head of Strategy
alexander.chopan@dash.org
Keybase Identity
Dashforum:alexander-chopan

Na uradni strani Dash, je predstavljeno 49 članov ekipe. Več tukaj.

Dobava Kriptovalute Dash

Dash je namenjen za skupno dobavo 18 milijonov kovancev. Trenutno je v Dash obtoku 7,8 milijona kovancev. Povprečen čas rudarjenja bloka je 2,5 minut na blok Dash, kar je štirikrat hitreje kot Bitcoin.

Vrednost Kriptovalute Dash

Ob izdelavi tega članka je skupna razpoložljiva ponudba za Dash (DASH) približno 4,75 milijard evrov, cena ene enote DASH pa znaša 606,18 EUR. Ažurne podatke najdete tukaj.

Tehnologija Kriptovalute Dash

Ustanovitelj
Datum izdaje
Dobava kovancev
Protokol Blockchain
Uporaba
Zasebnost
Sledjivost
Ime kriptovalute
Simbol kriptovalute
Transakcijska provizija
Algoritem
Čas bloka
Prilagodljiv

Evan Duffield
18 April 2014
18 milijonov
Proof of work
Digitalna valuta
Da, opcijsko
Tezka izsledljivost
Dash
DASH
0.0002 Dash/kB – AVG
x11
2.5 Min
Da

Edinstvene lastnosti Kriptovalute Dash

Private Send – Dash vam omogoča, da svoja sredstva pošljete zasebno tako, da jih mešate med več drugimi transakcijami, zaradi česar je težko prepoznati katero koli določeno transakcijo. Uporablja storitev mešanja kovancev, ki temelji na CoinJoin. To je izbirna funkcija zasebnosti, ki jo bo uporabnik želel uporabiti. Vendar pa je omejena zgornja meja, ki jo lahko pošljete s to funkcijo in znaša 1000 Dash.

Takojšnje pošiljanje – ta storitev vam omogoča takojšnje pošiljanje sredstev (v roku 1,5 sekunde), toda za obdelavo takšnih transakcij se zaračunajo višje pristojbine. InstantSend reši tudi problem dvojne porabe. Opomba: InstantX je bil leta 2016 ponovno imenovan na InstantSend.

Masternode – za razliko od Bitcoina, kjer je vsaka opomba enaka, ima Dash posebna privilegirana vozlišča, imenovana Masternode. Vsakdo lahko oblikuje Masternode tako, da ima 1000 Dash kot zavarovanje. Te posebne vozlišča opravljajo funkcije PrivateSend in InstantSend ter zaslužijo nagrado 45%.
Največja konkurenta sta trenutno Monero in PIVX, vendar je Dash bolj fleksibilen in ima resnično trdno infrastrukturo.

Želite pridobiti znanje o Kriptovalutah, njihovih tehnologijah in namenu? Ponujamo vam izobraževanje o Kriptovalutah in menjalnicah Kriptovalut, naučimo vas vse o varnosti Kriptovalut in rudarjenju Kriptovalutč. Ponujamo tudi možnost KriptoKapital Naložbe in še več.

S klikom na sliko vas bo povezava pripeljala na našo stran. kjer najdete več informacij o izobraževalnih paketih.

Kje kupiti Kriptovaluto Dash?

Kupite ga lahko s klikom na gumb Registracija, kjer vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Binance.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

Kje Kupiti Bitcoin in ostale Kriptovalute?

Kupite ga lahko s klikom na gumb Registracija, kjer vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Coinbase.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

Dodatna ugodnost: Z nakupom nad 80 € dobite dodatnih 10 $ (8 €) za nakup kriptovalut.

S klikom na gumb Registracija, vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Binance.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

S klikom na gumb Registracija, vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Kucoin.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

Kontakt

Close Menu