Kriptovaluta
Ripple

Kriptovaluta-Ripple-Org-Logo

Ripple je eden izmed najbolj dragocenih startup podjetij v ZDA (takoj za Uber, Airbnb, Palantir in WeWork). Je posebej zasnovano plačilno sredstvo za bančne inštitucije in plačilne ponudnike, ki temelji na Blockchain tehnologiji. 

Z uradi v San Franciscu, New Yorku, Londonu, Sydneyju, Indiji, Singapurju in Luksemburgu ima podjetje Ripple več kot 90 strank po celem svetu. Link do uradne spletne strani najdete tukaj.

Lastnosti Kriptovalute Ripple

XRP bankam in ponudnikom plačil nudi zanesljiv vir likvidnosti na zahtevo za čezmejna plačila. Danes je potrebno približno 3-5 dni za pošiljanje denarja iz ene države v drugo preko banke, ki običajno vključuje visoke provizije in tveganje, da plačilo zamuja.  

Druga možnost je, da podjetja vnaprej financirajo nostro račune (račun domače banke, odprt pri tuji banki) v državi prejemnici, ki povezuje kapital. XRP je del rešitve, ki odpravlja pomanjkljivosti s povprečnim časom poravnave 4 sekunde, z delom stroškov. XRP omogoča finančnim institucijam, da v realnem času pridobijo likvidnost na zahtevo, ne da bi morale plačati tuje transakcijske provizije ali predstojne nostro račune.

XRP jim bo pomagal pri širitvi na nove trge, znižanju deviznih stroškov in zagotavljanju hitrejših poravnav plačil za svoje stranke.

Razširljivost in hitrosti

Bitcoin lahko obdeluje do sedem transakcij na sekundo. Primerjajte to s tradicionalno storitvijo plačil kot je Visa, ki znaša povprečno 2.000 transakcij na sekundo in vidite, da Bitcoin nima prilagodljivosti za doseganje tipičnih zahtev strank.

XRP Ledger obdeluje več kot 1.000 transakcij na sekundo in si prizadeva v prihodnosti ujeti in prehiteti Viso po transakcijah na sekundo.

Inflacija

Bitcoin je digitalno sredstvo, ki nove Bitcoine pridobiva z rudarjenjem, kar pomeni, da velike količine podatkovnih centrov, ki obdelujejo kompleksne matematične probleme ali “dokazilo o delu”, stalno ustvarjajo nove kovance.

Ta neučinkovit sistem zahteva ogromne količine električne energije – stroški za proizvodnjo enega kovanca v letu 2017 so znašali okoli 1000$. XRP se ne rudari,saj je že ustvarjena vsaka enota obstoječe valute, katere večina je v lasti podjetja Ripple (55 milijard evrov je v depozitih), preostale pa v drugih podjetjih in posameznikih.

Kriptovaluta bank

Gre za vprašanje kdaj in ne če se bo uveljavilo. Med ponudniki digitalnih sredstev, bodo nekateri izgubili, drugi bodo zmagali in prevladali.

Podjetje Ripple je prepričano, da bo XRP uspelo, ker ima namen – omogočiti finančnim institucijam hitro, poceni in enostavno pošiljanje denarja čez meje – kar je pomembno za podjetja in potrošnike povsod po svetu.

Tehnologija Kriptovalute Ripple

Instant Transakcije – Transakcije z uporabo XPR se izvršijo v 4 sekundah.

XRP je razšriljiv– Tehnologija omogoča obravnavo 50.000 transakcij na sekundo.

Nizki Stroški – Stroški transakcije v povprečju znašajo 0.00042$.

Robusten – Odprtokodna koda z aktivni inženirji s polnim delovnim časom, ki skrbijo za razvoj in vzdrževanje XRP knjig.

Decentraliziran – Več kot 25 globalnih validatorjev, ki jih upravljajo institucije, kot soMIT, Microsoft, AWS, Bahnhof in CGI.

Cena Ripple na trgu

Od leta 2012 je podjetje Ripple metodično prodalo XRP in ga uporabilo za spodbujanje dejavnosti ustvarjalcev trga, da bi povečalo likvidnost XRP in okrepilo splošno zdravje trga XRP.

Da bi ublažili zaskrbljenost glede ponudbe XRP se je Ripple zavezal, da bo do leta 2017 položil 55 milijard XRP v šifrirno zavarovani depozitni račun. Z zagotovitvijo levjega deleža XRP lahko vlagatelji matematično preverijo največjo ponudbo XRP, ki lahko vstopi na trg.

 • XRP V Lasti Ripple Podjetja 6,650,681,381
 • XRP Dostopna Na Trgu 38,343,841,883*
 • XRP Položenih Na Escrow Računov 55,000,000,000
 • Vrednost Kriptovalute Ripple na trgu

  Možnosti spremljanja gibanja vrednosti valute XPR je veliko. Podjetje Ripple nam na njihovi spletni strani omogoča pregled tržne vrednosti v realnem času. Podajo nam informacije o skupnem vloženem denarju v trg XPR, ceno, volumen, število transakcij na sekundo, povprečni strošek transakcije… Več. Če ste naprednejši v razumevanju statistike in analize podatkov vam omogočajo naprednejšo spremljanje gibanje valute. Več

  Kod drugo možnost spremljanja osnovih parametrov trga XRP se za splošne uporabnike pogosto uporablja Coinmarketcap.

  Distribuirano omrežje Ripple temelji na odprtokodnih tehnologijah, ki jih lahko uporablja vsakdo. Tu so vadnice, reference, orodja, ki jih razvijalci lahko uporabijo za izdelavo rešitev okoli platforme odprtega vira.

  Pojdi na Ripple developer center

  Ripple socialna omrežja

  Želite pridobiti znanje o Kriptovalutah, njihovih tehnologijah in namenu? Ponujamo vam izobraževanje o Kriptovalutah in menjalnicah Kriptovalut, naučimo vas vse o varnosti Kriptovalut in rudarjenju Kriptovalutč. Ponujamo tudi možnost KriptoKapital Naložbe in še več.

  S klikom na sliko vas bo povezava pripeljala na našo stran. kjer najdete več informacij o izobraževalnih paketih.

  Kje kupiti Kriptovaluto Ripple?

  Kupite ga lahko s klikom na gumb Registracija, kjer vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Binance.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

  Kje Kupiti Bitcoin in ostale Kriptovalute?

  Kupite ga lahko s klikom na gumb Registracija, kjer vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Coinbase.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

  Dodatna ugodnost: Z nakupom nad 80 € dobite dodatnih 10 $ (8 €) za nakup kriptovalut.

  S klikom na gumb Registracija, vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Binance.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

  S klikom na gumb Registracija, vas bo povezava pripeljala na menjalnico Kriptovalut Kucoin.com, enostavna registracija. Lahko takoj kupujete ali menjujete Kriptovalute brez dodatne osebne verifikacije. V primeru, da imate težave pri registraciji kliknite gumb Pomoč pri registraciji in nas kontaktirajte.

  Kontakt

  Close Menu